Produkt dnia
 Palmarosa 5ml. BIO Baldini
Palmarosa 5ml. BIO Baldini
32,00 zł
szt.
Nebulizator olejków eterycznych
Nebulizator olejków eterycznych
420,00 zł 357,00 zł
Olejek z pestek malin 100 ml.
Olejek z pestek malin 100 ml.
49,99 zł
szt.
Olejek z Marchwi 100 ml.
Olejek z Marchwi 100 ml.
32,50 zł
szt.
Olej Konopny 100ml.
Olej Konopny 100ml.
29,50 zł
szt.
Zestaw ''Jesienne SOS''
Zestaw ''Jesienne SOS''
134,50 zł 129,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Tymianek biały 5 ml. BIO Baldini

Tymianek  biały 5ml.png
  • nowość
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 52,00 zł 52.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis



Olejek z tymianku białego Linalool - łagodny olejek na okres przeziębień. Biały tymianek znany jest także jako słodki tymianek nadaje się dla kobiet w ciąży i dzieci. Jego łagodny zapach przypomina lawendę, ze względu na podobne składniki. Wzmacnia system immunologiczny i pomaga w przypadku przeziębienia. Poza tym, poprawia nastrój co ma pozytywny wpływ na naszą psychikę.

Właściwości olejku tymiankowego:

Wedle wskazań aromaterapii olejek tymiankowy działa stymulująco na umysł i poprawia koncentrację. Znalazł wiele zastosowań w kosmetologii, głównie w produktach oczyszczających i dezodoryzujących. Ponadto karwakrol i tymol hamują enzymy prozapalne oraz działają przeciwbólowo, co wykorzystuje się w olejach do masażu i w okładach w bólach gośćcowych.Tymol i karwakrol wykazują także właściwości antyoksydacyjne. Wykorzystuje się to w kosmetykach fotoochronnych i chroniących kolor włosów. Olejek tymiankowy poprawia stan skóry trądzikowej, działa przeciwbakteryjnie, przeciwłojotokowo i delikatnie ściągająco. Wspomaga leczenie łupieżu, zmniejsza wypadanie włosów.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w kremach po goleniu (działanie przeciwzapalne)

  • Jest aktywnym składnikiem w kosmetykach do cery trądzikowej – w kremach, serum, żelach i olejkach myjących, tonikach. 

  • Jest popularnym składnikiem kosmetyków dla wypadających włosów oraz kosmetyków przeciwłupieżowych.

  • Jest dodawany do płynów do płukania ust i past do zębów.

  • Stosuje się go w dezodorantach (działanie ściągające, oczyszczające).

  • Służy jako składnik olejków do masażu

Działa łagodząco na: problemy z górnymi drogami oddechowymi, zwłaszcza stany zapalne i katar. Bardzo mocno przeciwbakteryjny.

Thymus vulgaris ct. Linalool - kwiat, Francja, kontrolowana organiczna uprawa, destylacja parą wodną.
 Do pielęgnacji jako kosmetyk (tylko rozcieńczony, np. 8-10 kropli w 50 ml oleju Migdałowego) do masażu aromaterapeutycznego.

Bezpieczeństwo stosowania: Materiały na stronie służą do celów informacyjnych i nie mają na celu zastąpić diagnozy i leczenia przez wykwalifikowanego lekarza. Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nie rozcieńczonej.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl