Produkt dnia
 Palmarosa 5ml. BIO Baldini
Palmarosa 5ml. BIO Baldini
32,00 zł
szt.
Nebulizator olejków eterycznych
Nebulizator olejków eterycznych
420,00 zł 357,00 zł
Olejek z pestek malin 100 ml.
Olejek z pestek malin 100 ml.
49,99 zł
szt.
Olejek z Marchwi 100 ml.
Olejek z Marchwi 100 ml.
32,50 zł
szt.
Olej Konopny 100ml.
Olej Konopny 100ml.
29,50 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej Konopny 100ml.

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,50 zł 29.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: e-FIORE
Kod produktu: 590568043

Opis

Olej z konopi siewnej zimnotłoczony , nierafinowany. 
 
Regeneracja i naprawa wymagającej skóry. Olej bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, szybko wygładza i regeneruje naskórek.
Regularnie stosowany poprawia znacznie kondycję skóry.
 
Olej konopny pochodzi z tłoczenia nasion konopi siewnej cannabis sativaMa ciemnozielony kolor, charakterystyczny, delikatny zapach, jest zimnotłoczony i nierafinowany. Nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych.
Doskonały do każdego typu skóry, idealny do mieszanej i przetłuszczającej się, ale także zniszczonej, skłonnej do zmarszczek z przebarwieniami.

Olej bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, szybko wygładza i regeneruje naskórek.
Regularnie stosowany poprawia znacznie kondycję skóry.
  • Olej z konopi zawiera ok. 75% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie należące do esencjonalnych kwasów tłuszczowych (EFA) kwas linolowy (56%) i alfa-linolenowy (19,4%), oraz witaminy A, D i E, fitosterole, fosfolipidy i minerały.
  • Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe mają zdolność wnikania w warstwę lipidową skóry. Skóra po zastosowaniu olejku jest wyraźniej gładsza, elastyczna, wygląda młodziej.
  • Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne.
  • Tworzy na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody.
  • Olej jest jednym z najlepiej wchłaniających się w skórę, dobrze łączy się z innymi kosmetykami, można dodawać go do kremów, mleczek, balsamów. Świetny do kąpieli, nadaje wodzie aksamitną gładkość.
  • Ma niską temperaturę krzepnięcia, dlatego jest polecany do kosmetyków na zimę.
  • Zielony kolor oleju jest wynikiem zawartości chlorofilu, naturalnie występującego w nasionach, który działa przeciwzapalnie i łagodząco
  • Nietestowany na zwierzętach.
  • Produkt odpowiedni dla wegan - nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

Zastosowanie olejku:

- zamiast kremu do cery suchej, z podrażnieniami
- w połączeniu z kwasem hialuronowym na cerę tłustą, trądzikową i mieszaną
- jako lek na pękającą skórę dłoni i stóp
- jako serum na noc do cery dojrzałej
- jako lek na wykwity, niedoskonałości, przebarwienia skóry
-jako krem ochronny zimą
- jako olejek do kąpieli


Ingredients: cannabis sativa seed oil

Przechowywanie: z dala od źródła światła i ciepła.

Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła z pipetą i pompką

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl