Co sądzisz o Ekologia Zdrowia ? Przedstaw swoją opinię na Cylex!

Jaśmin 2% w oleju Jojoba, 10ml, Jasminum grand.- kwiat

Dostępność: spodziewana dostawa
Cena: 38,00 zł 38.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Taoasis
Kod produktu: PZN 06886335

Opis

Jasminum grand. 2% w oleju jojoba - kwiat, indie, uprawa selektywna, extrakt.
Do pielęgnacji jako kosmetyk (tylko rozcieńczony, np. 8-10 kropli w 50 ml oleju migdałowego) do masażu aromaterapeutycznego.

Olejek jaśminowy, urzekający kwiatowy zapach, relaksujący, harmonizujący, afrodyzjak. Jest to jeden z najważniejszych i najbardziej kosztownych olejków esencjonalnych obok róży bułgarskiej czy neroli. Ze  względu na wysoką cenę olejek dostępny w oleju Jojoba 2%. Olejek jaśminowy jest stosowany  w aromaterapii do leczenia:  bólu gardła, bólu głowy i migreny, przeziębienia, depresji - dostarcza doskonałego nastroju, w lękach a także w oziębłości seksualnej. W kosmetologii, olejek jaśminowy poprawia cyrkulację krwi, opóźnia starzenie się skóry. Wynika to z faktu, że olejek eteryczny ma skład podobny do naturalnej wydzieliny skóry, czyli sebum, i dlatego jest przez nią dobrze tolerowany.  Mogą go stosować osoby z cerą wrażliwą, delikatną i trądzikową. Sprawdzone jest także jego działanie uspokajające i rozluźniające napięcie mięśniowe. 
Wykorzystywany jest także do pielęgnacji włosów. Na  bazie  olejku tworzy się maseczki, dzięki którym włosy mają nie tylko przepiękny, zmysłowy i długo utrzymujący się zapach, ale także są miękkie, błyszczące i dobrze się układają. Olej jaśminowy zalecany jest szczególnie w przypadku włosów suchych, zniszczonych trwałą ondulacją, prostowaniem, suszeniem i farbowaniem.

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
”kobiety,
Sklep internetowy od home.pl