Co sądzisz o Ekologia Zdrowia ? Przedstaw swoją opinię na Cylex!

Avocado naturalny olejek 50 ml.

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,25 zł 19.25
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej z avocado otrzymuje się z miąższu dojrzałego owocu awokado  (Perseae americanae ) tłoczonego na zimno. Szczególnie jest doceniany w miesiącach zimowych, gdyż chroni skórę przed zimnem. Olej łatwo przenika przez naskórek, zawiera dużą ilość składników odżywczych i substancji aktywnych. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen.Jest zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, odżywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Olej z avocado jest łatwo wchłaniany przez skórę, przenika w jej głębsze warstwy.Podnosi wytrzymałość, uspokaja, wygładza, regeneruje, pielęgnuje, ochroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych.Posiada naturalny faktor ochronny 3-4.

Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej, nie ma działania drażniącego ani uczulającego.

Bardzo dobry jako olej do masażu. Ponieważ jest olejem gęstym zaleca się przy masażu mieszać z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli i in.).

ZALECANY:

  • do pielęgnacji skóry suchej i starzejącej się,
  • do zabiegów masażu aromaterapeutycznego,
  • do profilaktyki i likwidacji zmarszczek,
  • do szybkiej regeneracji naskórka po urazach, zapaleniach, przesuszeniu,
  • do pielęgnacji włosów, szczególnie farbowanych,
  • do wzmocnienia paznokci, likwidacji zapalenia wałów paznokciowych,
  • przy zapaleniu i krwawieniu dziąseł, paradontozie,
  • do odnowienia elastyczności skóry,
  • do redukcji cellulitu (masaż antycellulitowy).

Zastosowanie

Zewnętrznie:

- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,

- stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,

- stosować do pielęgnacji paznokci,

- kąpieli lecznicze,

- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, kosmetyczny i antycellulitowy),

- okłady i aplikacji.

PRZECIWWSKAZANIA: indywidualna nietolerancja.

PRZECHOWYWANIE: w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C. Przy temperaturze niżej +5 C mogą powstawać krysztaliki, które znikają przy podgrzewaniu oleju do temperatury pokojowej. Ma kolor zielony , mętny.  Olej awokado twardnieje w niskich temperaturach. Jest olejem odpornym na ciepło.
 
Olejki eteryczne i oleje kosmetyczne AROMATIKA, posiadają certyfikaty jakości. Ich jakość jest badana przez Ukraiński Instytut Zdrowia i Urody w Kijowie, a także przez naukowców w Polsce. Na Ukrainie oryginalne olejki AROMATIKA można kupić w aptekach.
 

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
”kobiety,
Sklep internetowy od home.pl