Produkt dnia
 Palmarosa 5ml. BIO Baldini
Palmarosa 5ml. BIO Baldini
32,00 zł
szt.
Nebulizator olejków eterycznych
Nebulizator olejków eterycznych
420,00 zł
Olejek z pestek malin 100 ml.
Olejek z pestek malin 100 ml.
49,99 zł
szt.
Olejek z Marchwi 100 ml.
Olejek z Marchwi 100 ml.
32,50 zł
szt.
Olej Konopny 100ml.
Olej Konopny 100ml.
29,50 zł
szt.
Zestaw ''Jesienne SOS''
Zestaw ''Jesienne SOS''
134,50 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olejek z Marchwi 100 ml.

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 32,50 zł 32.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olejek z Marchwi
100% Naturalny Samoopalacz!
złota, naturalna opalenizna


Olej, macerat z marchwi ma charakterystyczny, delikatny zapach i intensywny pomarańczowo-czerwony kolor. Otrzymywany jest przez macerowanie kilkutygodniowe marchwi dzikiej daucus carota w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Marchew zawiera prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C minerały oraz jest  bogata w beta karoten.  

Olej marchwiowy jest nazywany również olejem karotenowym – dzięki zawartości ponad 600 rodzajów karotenu, stosowany jest jako naturalny samoopalacz, już po pierwszym użyciu nadaje skórze ciepły, matowo brązowy koloryt świeżej opalenizny. Uaktywnia fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Działa przeciwzmarszczkowo i regeneruje dzięki zawartości witamin A, B, C, E i F jest bogaty w minerały i kwasy tłuszczowe oraz chroni przed szkodliwymi promieniami UV, dlatego olej z marchwi doskonale nadaje się jako olejek do opalania.


Olej z marchwi w przemyśle kosmetycznym jest stosowany jako dodatek emulsji, balsamów przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków po opalaniu. 

Olejek ma właściwości napinające, uspokajające, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek. Tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry.
Łatwo się rozprowadza, zaraz po użyciu olejku skóra ma widoczną, ładną opaleniznę.

 

 Można stosować go po rozcieńczeniu z innym olejkiem, np. ze słodkich migdałów czy olejkiem makadamia. Wówczas unikniemy zbyt intensywnego przyciemnienia skóry, ale również koloryt będzie bardziej równomierny. Olejek można dodawać do rozpuszczonego masła shea, babassu czy olejku kokosowego, ale również gotowych balsamów, kremów itp.


Ważne: Olej z marchwi powinien być szczelnie zamknięty, przechowywany bez dostępu powietrza i światła, przeznaczony do szybkiego zużycia, gdyż jest bardzo wrażliwy na tlen i światło. W kontakcie z ubraniami, może je zabrudzić na pomarańczowo. 

Ingredients: helianthus annuus seed oil, daucus carota sativa extract


Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła ze szklaną pipetą i pompką

Producent: E Fiore 

Polska

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl