Produkt dnia
 Palmarosa 5ml. BIO Baldini
Palmarosa 5ml. BIO Baldini
29,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej z BAOBABU 100ml.

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 45,90 zł 45.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: e-FIORE
Kod produktu: 590568023

Opis

                                                                                            Naturalny olej z Baobabu

                                                        gęsty olej tłoczony z nasion afrykańskiego drzewa

                                                                              wzmacnia i regeneruje skórę

 

 

 

Olej tłoczony jest na zimno z nasion baobabu, z owocu zwanego małpim chlebem, który jest przysmakiem pawianów.

 

Owoc baobabu zawiera ok. 30% oleju i jest bardzo bogaty w witaminy z grupy B, posiada więcej witaminy C niż pomarańcze.

 

Z nasion baobabu tłoczony jest olej, gęsty, jasno brązowy, o orzechowym zapachu.

 

Tężeje poniżej 10 stopni, zmienia się w przyjemne, półpłynne masełko.

 

 

Olej z baobabu - głęboko penetruje skórę, mocno nawilża i wygładza.

 

Wykazuje działanie przeciwzapalne i antyseptyczne.

 

Ze względu na wysoką zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów olej polecany jest do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej.

 

Olej z baobabu używany jest w Afryce by chronić skórę przed surowymi pustynnymi warunkami.

 

Jest nazywany skrytym sekretem Afryki. To jeden z najbardziej trwałych olejów - jest bardzo odporny na jełczenie. Olej zawiera witaminy A, E, D i F.

 

Olej z baobabu zawiera zbliżoną zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych, głównie palmitynowego (33%), jednonienasyconych omega-9 (36%) oraz

wielonienasyconych, głównie omega-6 (31%).

Nasycone kwasy tłuszczowe najdłużej pozostają na skórze, działają ochronnie, zmiękczająco, przyspieszają gojenie się ranek i najlepiej wśród kwasów

tłuszczowych chronią przed transepidermalną utratą wody.

 

 

Zastosowanie:

- do codziennej pielęgnacji skóry suchej i zniszczonej

- jako dodatek do kosmetyków, kremów, mleczek, szczególnie tych przeznaczonych do pielęgnacji po opalaniu

- do łączenia z innymi olejkami 50:50

- jako naturalna maska do włosów do stosowania przed myciem

- jako odżywka do paznokci, do stosowania na noc, najlepiej w połączeniu z wit. E

 

 

 

Ingredients: adansonia digitata seed oil

 

Kraj pochodzenia: Ghana

 

Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła z kroplomierzem.

Przechowywać w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl