Produkt dnia
 Palmarosa 5ml. BIO Baldini
Palmarosa 5ml. BIO Baldini
32,00 zł 29,50 zł
szt.
 Pomarańcza gorzka 5ml. BIO Baldini
Pomarańcza gorzka 5ml. BIO Baldini
32,00 zł 29,50 zł
szt.
Gwiazdka ceramiczna z zawieszką.
Gwiazdka ceramiczna z zawieszką.
12,00 zł
szt.
Nebulizator olejków eterycznych
Nebulizator olejków eterycznych
420,00 zł 350,00 zł
 Anyż - Aromat 5 ml. Spożywczy BIO Baldini
Anyż - Aromat 5 ml. Spożywczy BIO Baldini
24,50 zł 22,00 zł
szt.
Bazylia - Aromat 5 ml. Spożywczy BIO Baldini
Bazylia - Aromat 5 ml. Spożywczy BIO Baldini
29,00 zł 26,50 zł
szt.
Cynamon - Aromat 5 ml. Spożywczy BIO Baldini
Cynamon - Aromat 5 ml. Spożywczy BIO Baldini
46,10 zł 43,50 zł
szt.
Cytryna - Aromat 5ml, Spożywczy BIO Baldini
Cytryna - Aromat 5ml, Spożywczy BIO Baldini
23,00 zł 21,50 zł
szt.
Goździk - Aromat 5ml, Spożywczy BIO Baldini
Goździk - Aromat 5ml, Spożywczy BIO Baldini
27,70 zł 24,50 zł
szt.
Imbir - Aromat  5ml, Spożywczy BIO Baldini
Imbir - Aromat 5ml, Spożywczy BIO Baldini
43,00 zł 41,50 zł
szt.
Kakao - Aromat 5 ml Spożywczy BIO Baldini
Kakao - Aromat 5 ml Spożywczy BIO Baldini
46,90 zł 42,50 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej LAUROWY z owoców wawrzynu 60ml

Olej Laurowy 60 ml
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 30,90 zł 35,90 zł 30.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OLEJ LAUROWY Z WAWRZYNU SZLACHETNEGO

tłoczony na zimno ze świeżych owoców

NIEROZCIEŃCZONY, NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

 

 WSKAZANIA:

- trądzik, wypryski, skóra tłusta

- zmiany skórne, łuszczyca, półpasiec, grzybica

- wypadanie włosów, łupież

- zmieniona chorobowo skóra

- kruche, łamliwe paznokcie

 

W starożytnej Grecji, liście laurowe były używane w wróżeniach Wyroczni Delfickiej. Liść laurowy był poświęcony bogom: Apollo i Aesculapis.
Obecnie drzewa laurowe rosną w Chinach, Izraelu, Algierii, Maroku, Libanie, Turcji, Jugosławii, Rosji, Grecji, Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Meksyku i na południu USA.
Liście dobrej jakości są duże, niepołamane i barwy zielonej. Suszone mają intensywniejszy i mniej gorzki niż świeże smak.

Wawrzyn szlachetny (Laurus nobilis L.) zwany także drzewem laurowym lub bobkowym znamy przede wszystkim z liści laurowych obecnych w naszych kuchniach.
 
Laur jest wiecznie zielonym krzewem lub niewielkim drzewem o czarnej korze. Ma eliptyczne, skórzaste liście. Owocami są jajowate, ciemnobrunatne, prawie czarne jagody.
 
W lecznictwie stosuje się liście wawrzynu (Folium Lauri), owoce wawrzynu (Fructus Lauri, syn. Baccae Lauri), olejek eteryczny destylowany z liści i owocków (Oleum Lauri) oraz olej tłoczony ze świeżych owocków (Oleum Laurinum). 
 
W skład oleju ze świeżych owoców wchodzą glicerydy kwasu laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego oraz olejki eteryczne. 


Olej laurowy oferowany w naszym sklepie jest tłoczony na zimno ze świeżych owoców, jagód wawrzynu szlachetnego, z którego starożytni Grecy pletli wieńce dla swoich poetów, zwycięzców olimpiad, bohaterów wojennych i innych ważnych osób.


Olej laurowy ma ciekawą ciemnozieloną barwę i intensywny zapach. W temperaturze powyżej 25 stopni zaczyna się topić.


WŁAŚCIWOŚCI OLEJU LAUROWEGO

Znany jest ze swoich właściwości przeciwtrądzikowych, jest również skutecznym środkiem pobudzającym wzrost włosów, oraz pomagającym w walce z łupieżem.

Szczególnie polecamy do włosów wypadających, słabych, nadmiernie się przetłuszczających oraz w przypadku zanieczyszczonej skóry głowy, łupieżu.
Olej należy opuszkami palców wmasować w skórę głowy na co najmniej 1 godz. przed kąpielą. Następnie dokładnie umyć włosy szarym mydłem Aleppo lub marsylskim. Płukać włosy w chłodnej wodzie z dodatkiem octu winnego.

Taką kurację należy stosować 2 razy w tygodniu. Można jednocześnie przy zabiegu z olejkiem laurowym na włosy suche na końcach stosować również olejek z czarnego kminu lub arganowy.


Olejek laurowy ma działanie antyseptyczne, dezynfekujące, przeciwzapalne. Odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne, pomaga w walce z chorobami grzybiczymi, łuszczycą czy egzemą. Jest skutecznym ,,antybiotykiem" dla każdego typu skóry.

Olej laurowy działa ściągająco i przeciwbakteryjne . Można go stosować punktowo na pryszcze.
 Ma działanie rozgrzewające, stąd na twarz należy dodać olej laurowy do innego oleju bazowego, polecamy połączenie z olejkiem z czarnego kminu, arganowym.

W medycynie naturalnej olej laurowy jest stosowany jest w leczeniu zwichnięć i obrzęku stawów, a także gojeniu trudno gojących się ran i zmian łuszczycowych.


Wykazuje się jako skuteczny lek uśmierzający ból różnego pochodzenia reumatycznego i artretycznego


Do mycia na niedoskonałości skóry, do mycia polecamy ekologiczne, szare mydło Aleppo, 100% naturalne, syryjskie, wytworzone z oleju laurowego i oliwy z oliwek.
Nie tylko myje, ale również leczy m.in łuszczycę, egzemę,  trądzik.

Jako olej leczniczy do tego typu cery, po dokładnym jej oczyszczeniu polecamy również zimno tłoczony olejek z czarnego kminu.

INCI: Laurus nobilis L.
Poj.  60ml/50g


Do mycia na niedoskonałości polecamy ekologiczne, szare mydło Aleppo, 100% naturalne, syryjskie, wytworzone z oleju laurowego i oliwy z oliwek.
Nie tylko myje, ale również leczy m.in łuszczycę, egzemę czy trądzik.
Systematyczne stosowanie mydła z olejem laurowym znacznie poprawia wygląd skóry, nawet bardzo zmienionej chorobowo.
Jako olej leczniczy do tego typu cery, po dokładnym jej oczyszczeniu polecamy zimnotłoczony olejek z czarnego kminu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl